El Centre Cívic Llevant organitza la desena edició de la Tarda Literària

Dimarts 20 Abril, 2021
Participació i ciutadania

El Centre Cívic Llevant organitza aquest dimecres, 21 d'abril a les 19.00h, la desena edició de la Tarda Literària que aquest any oferirà un recull de textos com a homenatge a les nou edicions anteriors. La jornada s'emetrà en directe pel canal de Youtube de l'Ajuntament de Reus.

La Tarda Literària és una proposta que va néixer l’any 2011 amb una voluntat d’acció cultural i participativa per celebrar la Diada de Sant Jordi.  A través del treball de l’obra d’un autor català que commemori alguna efemèride, o tingui una especial vinculació amb la ciutat de Reus, s’organitza aquesta vetllada on hi participen una quarantena de lectors fidels, que any rere any, reafirmen el seu compromís de participar-hi. Aquest lectors tenen una especial vinculació amb el Centre Cívic Llevant: representants de les entitats i servei que hi estan ubicats, els representants dels serveis i entitats del seu entorn, els alumnes , els veïns… i les autoritats municipals: el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens;  la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores o l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

En aquesta desena edició, hi seran presents els textos d’escriptors i escriptores protagonistes de les edicions anteriors com Xavier Amorós, Joan Maragall, Eduard Toda, Salvador Espriu o Teresa Pàmies, entre altres. També cal destacar que la portada de l’esdeveniment d’aquest 2021 ha estat creada per un dels lectors fidels a la cita, en Pere Prats Sobrepere.

L'abril passat, a causa del confinament, no va ser possible realitzar aquesta trobada i aquest any, degut a la situació encara de pandèmia, l'acte es realitzarà en un format híbrid: alguns lectors es connectaran en directe, altres ho han gravat i altres hi seran de forma presencial. "D'aquesta manera el Centre Cívic Llevant manté la lectura conjunta com a activitat de trobada de les persones, entitats, col·lectius i institucions que formen la comunitat. Una activitat que ajuda a vertebrar el territori i posa de relleu autores i autors del nostre patrimoni cultural", ha explicat la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores.

 

Fitxers Relacionats: 
Imatges Relacionades: 
Galeria imatges: