La Sindicatura de Greuges atén als ciutadans de Reus per via telemàtica en la trobada anual per acostar-se al territori

Dimarts 15 Desembre, 2020
Participació i ciutadania

L'Oficina de la Sindicatura de Greuges de Catalunya, a través del col·laborador del Síndic Jaume Saura Estapà, ha realitzat durant la jornada d’avui una atenció telemàtica als veïns i a les entitats de Reus que han volgut fer consultes o exposar queixes en relació amb vulneracions dels seus drets per part d’administracions públiques i empreses que presten serveis generals (aigua, llum, gas, etc). La regidora responsable de Participació, Montserrat Flores, ha donat la benvinguda a l'oficina del Síndic abans de les seves atencions, per tal d'agrair aquesta atenció específica a la ciutadania de Reus i copsar com l'actual context epidemiològic condiciona tant les atencions a la ciutadania com el perfil de consultes que reben.

El Síndic de Greuges ha rebut un total de 23 trucades en el seu desplaçament telemàtic a Reus del 15 de desembre de 2020. Les persones ateses per l’equip del Síndic per trucada o videotrucada han presentat 17 queixes i han fet 6 consultes. Les problemàtiques plantejades han estat, entre altres, temes relacionats amb consum (telefonia, aigua), medi ambient (contaminació acústica), serveis socials, sanitat, etc. 

Aquesta és una trobada que es convoca anualment, ja que l'oficina del Síndic té la voluntat d'acostar-se al territori amb l’objectiu d’apropar aquesta institució a les persones i facilitar la presentació de queixes i fer consultes. Habitualment es feia al Centre Cívic del Carme. Enguany però, degut a la pandèmia, s’ha organitzat en format online.

El Reglament de Participació Ciutadana de Reus, el document normatiu que regula els canals de relació́ entre l’Ajuntament de Reus i la ciutadania, té com a prioritats millorar els canals i els mitjans de participació, així com mostrar tots el que la legislació permet, perquè la ciutadania pugui saber en tot moment amb quins drets compta i com els pot exercir per millorar la qualitat de les actuacions municipals, els serveis públics, fomentar la cultura participativa i en general, augmentar la qualitat democràtica. En aquest sentit, el reglament reconeix el dret d'audiència i també la figura de la Sindicatura de Greuges a nivell local.

Galeria imatges: