Reus dóna la benvinguda als nens saharauís que han vingut al Camp de Tarragona

Dimecres 24 Juliol, 2019
Participació i ciutadania

L'Ajuntament de Reus ha organitzat aquest dimecres a la tarda un acte de benvinguda als nens i nenes saharauís i a les famílies d'acollida del Camp de Tarragona que aquest estiu participen en el projecte Vacances en Pau. L'acte ha estat presidit per la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i ha comptat amb l'assistència també de Mah Lahdih, delegat del Front Polisario, i de Jaume Duran president de l'Associació Hammada. Després d'un berenar de benvinguda, tots els assistents han visitat el Gaudí Centre. 

L’Ajuntament de Reus col·labora amb el projecte Vacances en Pau, que coordina l'Associació Hammada i la Delegació del Front Polisario a Catalunya. El projecte vol fomentar i impulsar l'apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d'autodeterminació del poble sahrauí.

És un projecte de sensibilització política i social, organitzat i coordinat pel Ministeri de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), la Delegació del Front Polisario a Catalunya i les Associacions i ONGD solidàries amb el poble sahrauí. A Reus l'ONG encarregada és Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí.

Vacances en Pau fa possible que, durant dos mesos, nens i nenes sahrauís, d'entre els 10 i 12 anys, surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes durant l'etapa estival.

Els objectius del projecte són:

  • Transmetre a la ciutadania i als poders públics la urgència de resoldre de forma justa i definitiva la situació en que es troba el Sàhara Occidental.
  • Allunyar als menors de les duríssimes condicions climàtiques dels campaments, especialment a l'estiu.
  • Realitzar als menors un complet reconeixement mèdic.
  • Facilitar l'apropament entre cultures.
  • Crear vincles familiars durant l'acolliment que perduraran una vegada els infants tornen als campaments.

L'Ajuntament col·labora en aquest projecte a través d'un ajut que serveix per pagar els bitllets d'avió i/o el transport a l'aeroport, i a banda, es fa l'acte de benvinguda i visita al Gaudí Centre, la participació dels nens acollits a la ciutat als casals d'estiu i també accés a les piscines municipals. 

 

Galeria imatges: