Reus participa en una jornada sobre disseny de processos participatius

Dimarts 02 Juny, 2020
Participació i ciutadania

La Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha participat aquest dimarts i per segon any consecutiu al curs "Disseny de processos participatius" que organitza la Direcció General de Participació i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya.

La ponència protagonitzada per l’Ajuntament de Reus ha tractat diferents aspectes:

- La importància de la planificació de les polítiques públiques en matèria de participació ciutadana, en general, i dels processos participatius en particular, en el sentit que la participació no s'improvisa, sinó que hi ha una ciència, una metodologia, una expertesa i una professionalitat al darrera que permet aconseguir els objectius fixats.

- Explicació de les fases que han de tenir els processos de participació

- I finalment, s’ha fet una presentació de l’experiència de la ciutat de Reus en el projecte de Pressupostos Participatius 2019

La Direcció de Participació Ciutadana i Processos Electorals ha valorat especialment i de manera molt positiva la tasca desenvolupada en relació a la planificació de la participació ciutadana de l'Ajuntament de Reus.

També ha reconegut i destacat el fet d'introduir la deliberació, el debat i la reflexió col·lectiva en els Pressupostos Participatius de Reus 2019, a través dels tallers de Participació Ciutadana, els esforços invertits en aproximar la participació a tothom, desplaçant-se als diferents barris de la ciutat per informar del procés, recollir propostes i/o votacions, o l'impuls de la participació online, buscant un equilibri amb la participació presencial (participació multicanal), entre d'altres.

Aquesta és la primera vegada que el curs es realitza de manera virtual i hi han assistit unes quaranta persones aproximadament.

Galeria imatges: