Reobertura de les biblioteques i les oficines d’atenció a la ciutadania amb mesures per minimitzar l’aforament

Divendres 22 Maig, 2020
Participació i ciutadania

L’Ajuntament de Reus ho té tot a punt per poder reactivar el dilluns 25 de maig l’atenció presencial a les diferents oficines d’atenció a la ciutadania, aturades amb motiu de l’emergència sanitària, de confirmar-se l'entrada de Reus a la fase 2 del desconfinament. I ho farà amb noves mesures de seguretat i prevenció per minimitzar l’aforament a les dependències municipals, i fomentar l’atenció per via de canals no presencials.

L’Ajuntament ha fet una aposta tecnològica per evitar desplaçaments de la ciutadania, limitar al mínim possible l’atenció presencial i potenciar l’atenció pels canals telemàtic, telefònic, correu postal o el correu electrònic, en els casos que sigui possible.

Totes les atencions hauran d’haver requerit abans cita prèvia. En una primera atenció, la ciutadania no caldrà que es desplaci a les dependències municipals. Serà l’Ajuntament qui el trucarà el dia i hora convinguts a la cita prèvia. Durant la trucada s’establirà el canal més adequat per a la gestió de l’atenció, segons la tipologia d’atenció i la capacitació digital de la persona sol·licitant.

Amb tot, les oficines d’atenció a la ciutadania s’han adaptat amb mesures de seguretat i prevenció per evitar el risc de contagis. Així s’ha instal·lat noves senyalització per recordar l’obligació de mantenir la distància de seguretat de 2m; s’ha reduït l’aforament màxim de persones que pot estar a cada oficina, s’han eliminat les sales d’espera en els casos que no es podia garantir la distància mínima de seguretat, s’han instal·lat mampares a les taules d’atenció, es limita l’atenció a una única persona per cada taula, i s’ha establert el protocol de desinfecció de les taules despès de cada cita.

Reobertura de les biblioteques municipals
El servei de biblioteques municipals està treballant també per reobrir els dos equipaments de la ciutat a partir del dilluns 25 de maig, sempre amb reserva prèvia i per a devolucions. El servei de consulta no estarà operatiu en aquesta fase de reobertura.

Per demanar cita es pot fer a través de la web biblioteques.reus.cat o al telèfon 977 010 025. L'horari d'obertura serà a la Biblioteca Xavier Amorós, només els matins, de dilluns a divendres, de 10:00 h a 14:00 h, mentre que a la Biblioteca Pere Anguera l'horari d'atenció serà, també de dilluns a divendres, de 17:00 h a 20:00 h.

Les Biblioteques Municipals continuaran els programes online que han iniciat amb el Confinament, com el "Fem Consciència", "L'Hora del conte" o el "Fem memòria a viva veu".

 

Fitxers Relacionats: 
Imatges Relacionades: 
Galeria imatges: