El web de l'Ajuntament de Reus, excel·lent en accessibilitat

Dilluns 30 Desembre, 2019
Participació i ciutadania

El web de l'Ajuntament de Reus, Web Reus.cat, repeteix entre els millors portals municipals de l'Estat en accessibilitat web amb una puntuació de 9,86. El test avalua la faciliat d'accés dels ususaris al web, independement de la seva condició física o del seu entorn.

El darrer informe de l’Observatori d’Accessibilitat Web de la Secretaria General d’Adminstració Digital del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública classifica reus.cat en la posició número 2 de tots els portals de municipis de més de 100.000 habitants; i en la posició 9 de tots els webs analitzats de l’Estat.

L'Observatori d'Accessibilitat ha felicitat l’Ajuntament de Reus per l’«aconseguir una vegada més mantenir el nivell d'accessbilitat del portal» que posa de manifest «l'especial dedicació» que es manifesta a l’accessibilitat del lloc web.

Actualment, el web reus.cat i la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus ja estan complint ja en la seva totalitat el Reial Decret 1112/2018 de 7 de setembre sobre accessibilitat de llocs web, quan la propia normativa fixa el termini d’adaptació fins el setembre de 2020.

La construcció de l’actual versió de reus.cat ha implementat des del seu disseny inicial mesures per millorar la seva accessibilitat. Això comporta avantatges com: facilitar l'accés dels usuaris independentment de la seva condició física o del seu entorn; incloure continguts clars ben estructurats o millorar la navegació i l'experiència de l'usuari.

Fitxers Relacionats: 
Imatges Relacionades: 
Galeria imatges: