La Festa de la Gent Gran enfila els darrers actes amb l'homenatge a les persones de més edat, una caminada i una representació teatral

Dijous 11 Abril, 2019
Participació i ciutadania

Una gala amb participació de persones grans i joves alumnes de l'Institut Salvador Vilaseca ha servit aquest dijous a la tarda per homenatjar les persones de més edat de la ciutat. L'alcalde, Carles Pellicer, ha presidit la vetllada que ha omplert el Teatre Fortuny i que s'inclou a la programació de la Festa de la Gent Gran 2019, que des de dilluns i fins aquest divendres proposa un seguit d'activitats repartides per la ciutat. Divendres es tanca la programació amb una caminada a Misericòrdia al matí i una representació teatral a la tarda.

Les persones homenatjades han estat Magda Serrano Pallejà, nascuda l'11 de febrer de 1918, i Jesús Ravell Alís, nascut el 31 de desembre de 1920. L’acte de reconeixement a les persones de més edat s'ha realitzat per segona vegada en un teatre de la ciutat, aquesta vegada al Teatre Fortuny i ha inclòs la presència d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca que participen a la coral intergeneracional creada en el marc del projecte Encaix d’Aprenentatge i Servei. Diverses corals de la ciutat (tant d’entitats com de casals de gent gran i escoles) han participat a la vetllada.

Divendres, caminada a Misericòrdia
El darrer dia d’activitats de la Festa de la Gent Gran 2019, aquest divendres 12 d'abril, inclou una caminada des del Mercat Central fins al santuari de Misericòrdia, on hi ha prevista una visita guiada i per a la qual cal inscripció prèvia al telèfon de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (977 010 029). Durant la tarda de divendres es tancarà la Festa de la Gent Gran amb una representació teatral al Centre Cívic Migjorn a càrrec del grup de teatre del Casal Municipal de la Gent Gran Districte V (a partir de les 18:00 h).

La Festa de la Gent Gran
El format de la Festa de la Gent Gran d'enguany reflecteix novament el fruit del treball i les propostes acordades en el marc del Consell Municipal de la Gent Gran, en què participen una quinzena d’entitats, a partir de l’impuls de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

El manteniment del format amb un seguit d’actes diversos respon a la voluntat d’abastar el màxim nombre de persones possible amb una àmplia varietat d’interessos (lúdics, de salut, esportius, culturals, d’expressió teatral, balls...). 

El nou enfoc de la Festa de la Gent Gran es va iniciar l’any 2018 després de recollir també l’encàrrec dels consells municipals d’Infants i de Joves de Secundària de 2017, que van proposar una orientació intergeneracional i la inclusió d’activitats esportives dins les activitats de gent gran que organitza l’Ajuntament de Reus. D’aquí també la proposta de l’Olimpíada de la Gent Gran, que es va portar a terme per primera vegada el passat mes d’octubre sota el lema “Gent gran, gent activa”, amb una implicació municipal transversal a través de diferents regidories i d’acord amb els principis del Pla Municipal de la Gent Gran.

Les dues edicions passades de la Festa de la Gent Gran, ja organitzades seguint el nou enfoc de més diversificació temporal i temàtica, han aplegat aproximadament 1.500 participants cada una.

Activitats
La Festa de la Gent Gran 2019 es va iniciar dilluns dia 8 al matí amb una conferència de l'exjugador i exentrenador del FC Barcelona Pere Valentí Mora, i va continuar a la tarda amb un recital de poesia a càrrec del Grup de Teatre de l’Espai “la Caixa”, a la mateixa seu d’aquest espai.

El Pavelló Olímpic Municipal es va mantenir com a escenari de referència de les activitats de la Festa de la Gent Gran durant la jornada de dimarts dia 9, en què es va fer una exhibició de balls, un dinar col·lectiu i un ball d’envelat.

Dimecres dia 10 durant el matí es van realitzar campionats de petanca i bitlles al Centre Cívic Mas Abelló, i a la tarda es va portar a terme un campionat de botifarra i dòmino al Casal de Gent Gran de la Generalitat II (a la Riera d’Aragó).

La jornada d'aquest dijous ha començat amb una visita guiada al Museu Salvador Vilaseca per conèixer l’exposició “El valor de l’esforç: Roseta Mauri (1850-1923), primera ballarina de l’Òpera de París”, i a la tarda es desenvolupa l'homenatge a les persones més grans de la ciutat al Teatre Fortuny. Divendres finalitzen les activitats amb la caminada a Misericòrdia i la representació teatral al Centre Cívic Migjorn.

Galeria imatges: