Nou referent d’ocupació juvenil a l’Oficina Jove del Baix Camp del Casal de Joves de Reus

Divendres 18 Gener, 2019
Participació i ciutadania

L’Oficina Jove del Baix Camp, ubicada al Casal de Joves La Palma, disposa d’un nou servei d’atenció al jovent d’entre 16 i 29 anys en el marc del programa Referents d’Ocupació Juvenil, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. El programa té com a objectiu facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i ocupacional.

L’horari d’atenció de la persona que exerceix com a referent d’ocupació juvenil és de dimarts a divendres de 10:00 a 14:30 h, i dilluns, dimarts i dijous de 16:30 a 19:00 h. Els usuaris es poden adreçar directament a l’Oficina Jove o bé demanar cita prèvia al telèfon 977010268 o per correu electrònic a jgarrido@reus.cat.

Les funcions principals del referent d'ocupació són la coordinació entre els agents del territori i l'atenció directa a les persones joves.

Aquest és un dels diversos serveis que ofereix el Casal de Joves La Palma (carrer de Castellvell, 24), depenent de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i que inclouen tant activitats formatives i de lleure com d’orientació educativa i ocupacional.

Programa d’àmbit català
La convocatòria del programa Referents d’Ocupació Juvenil s’ha iniciat a finals de desembre i inclou un equip de 79 persones arreu de Catalunya que treballen amb l’objectiu d’apropar-se als joves, d’incentivar la continuïtat formativa i de preparar-los per facilitar les transicions entre el món educatiu i laboral. El programa es pot reforçar en molts casos amb les dinàmiques que molts municipis i comarques ja estaven desenvolupant amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar prematur, i en d’altres casos, crear-les des de zero si és necessari. A Reus, aquesta figura estarà ubicada a la Oficina Jove del Baix Camp a La Palma i dona continuïtat  a la tasca iniciada per l’impulsor de la Garantia Juvenil, que ja era un referent pels joves usuaris.

Galeria imatges: