Taula rodona sobre l’experiència de l’asil lluny del propi país, aquest dimecres a l’antic hospital

Dilluns 10 Desembre, 2018
Benestar social
Participació i ciutadania
Convivència i immigració

La campanya de sensibilització per a la inclusió de persones refugiades “Reus, ciutat d’acollida”, ofereix aquest dimecres 12 de desembre la darrera activitat programada: una taula rodona amb el testimoniatge de persones que han viscut directament l’experiència de l’asil lluny del propi país per motius ideològics o polítics.

La conversa es farà a partir de les 18:00 h a la sala d’actes de l’antic hospital (carrer de Sant Joan, 34) i hi participaran Rosa Ruiz, d'origen espanyol i refugiada a l'antiga Unió Soviètica per motius d'ideologia política familiar durant la Guerra Civil espanyola; Mark Michelian, d'origen armeni i refugiat a l'Estat espanyol des de 2015 per amenaces i persecució derivades del seu treball d'advocat i que actualment resideix a la ciutat de Reus i Leidy Salas, provinent de la República Dominicana i sol·licitant d'asil a l'Estat espanyol per motius de persecució a causa de la denúncia pública d'una agressió sexual. Moderarà la taula la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

Conferència i inauguració exposició Proactiva Open Arms
També en el marc de la campanya “Reus, ciutat d’acollida”, aquest mateix dilluns 10 de desembre a les 18:30 h s’inaugura al Casal de les Dones (plaça de la Patacada, 9) una exposició fotogràfica sobre l’ONG Proactiva Open Arms. En aquest acte hi intervindrà Kepa Fuentes, voluntari de l’ONG, qui donarà a conèixer l’activitat d’aquesta entitat a l’entorn del salvament i acollida de persones refugiades.

Galeria imatges: