La consellera Elsa Artadi presideix aquest divendres l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dimarts 27 Novembre, 2018
Benestar social
Participació i ciutadania

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, presideix aquest divendres, 30 de novembre, al Palau Bofarull de Reus (carrer de Llovera, 15) l’acte institucional de la demarcació de Tarragona amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que se celebra a tot el món el 25 de novembre.

L’acte, conduït per la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Lídia Bargas, està previst que comenci a les 10 h amb els parlaments institucionals i que acabi amb una actuació musical. Consistirà en la lectura del manifest institucional, a càrrec de l’escriptora Marta Magrinyà, i una taula rodona sobre els 10 anys de la Llei 5/2008 i els reptes de futur, moderada per la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i amb la participació de M. Angels Gensana, jurista de l’ICD, Elisabet Godoy, advocada del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i Francisco Javier Goimil, fiscal delegat de Violència sobre la Dona de la Fiscalia Provincial de Tarragona.

L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Benestar Social i de Participació, Ciutadania i Transparència, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones i amb la participació de diverses entitats de la ciutat, ha programat un cicle d’activitats en diversos equipaments municipals, que va començar el 19 de novembre i acaba el 12 de desembre. Hi ha programades exposicions, un taller de defensa personal, cinema i contes amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer front a la violència masclista.

Atenció a les dones víctimes de violència
Des de l'1 de gener fins al 31 d’octubre de 2018, l’Ajuntament de Reus va atendre a 269 dones, amb les quals va fer 1.183 atencions. Aquesta atenció es va fer a través dels diferents recursos que ofereixen l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV), ubicada al número 27 de l'avinguda de Marià Fortuny i amb la qual es pot contactar a través del número de telèfon 977 010 092, i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ubicada al Casal de les Dones (plaça de la Patacada, 9) i amb la qual es pot contactar a través del número de telèfon 977 010 672.

Galeria imatges: