Joves de l'Institut Josep Tapiró assessoren la gent gran sobre l'ús d'aparells d'exercici físic als parcs de la ciutat

Dilluns 07 Maig, 2018
Participació i ciutadania
Ensenyament i política lingüística

L'alumnat del grau superior d'Animació d'activitats físiques i recreatives de l'Institut Josep Tapiró ha realitzat aquest dilluns una sessió d'assessorament a la gent gran sobre l'ús adequat dels aparells d'exercici físic que es troben repartits al Parc públic del Trenet. Aquesta iniciativa respon a les propostes del Consell d'Infants i del Consell de Joves de Secundària de 2017 que van treballar sobre el tema Gent gran, gent activa, i en què es van realitzar un seguit de suggeriments adreçats a millorar el benestar de la gent gran i l'intercanvi generacional amb el jovent.

En concret, una de les propostes del Consell d'Infants de 2017 va ser que hi hagués monitoratge als parcs actius de Reus per poder ensenyar com utilitzar-los correctament i assessorar sobre quines pautes cal seguir perquè la seva pràctica esdevingui saludable.

Tal i com ja es va informar a la sessió de retorn que l'alcalde i les regidores de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, i d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, van fer amb els consellers i conselleres del 2017 (realitzada el 21 de març al Centre Cívic Llevant) des de la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística es va proposar a l'equip docent del cicle formatiu de grau superior d'Animació d'activitats físiques i recreatives de l'Institut Josep Tapiró que desenvolupessin un projecte d'aprenentatge-servei amb aquestes premisses.

A més, el dijous 3 de maig a la tarda la sessió de retorn final amb els i les integrants del Consell de Joves de Secundària 2017, al qual van assistir l'alcalde i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, també va constatar la previsió de fomentar activitats d'intercanvi generacional entre el jovent i la gent gran de la ciutat, una condició que també s'acompleix amb aquesta activitat.

Pautes saludables
La primera sessió de prova de l'activitat s'ha realitzat aquest dilluns al parc actiu situat al Parc del Trenet (proper al Santuari de Misericòrdia), on algunes persones grans (l'assessorament és obert també a persones de totes les edats) han pogut rebre les indicacions dels i les estudiants del CFGS per treure el màxim rendiment dels aparells sota unes pautes correctes d'ús, així com altres pautes de pràctica d'activitat física saludables.

A partir del curs vinent, es programarà al menys una sessió per trimestre i en diferents parcs actius de la ciutat, en coordinació amb els grups de gent gran activa dels casals i dels CAPS que practiquen activitat física, i gràcies a la implicació de l’equip docent i els estudiants d’FP de l’institut Josep Tapiró.

Galeria imatges: