Comencen les sessions informatives dels Pressupostos Participatius

Dimarts 21 Novembre, 2017
Participació i ciutadania

La primera sessió informativa sobre els Pressupostos Participatius té lloc aquest dijous 23 de novembre al Centre Cívic Mestral. Enguany, i per primera vegada, la ciutadania de Reus escollirà on es destinaran 750.000 euros del pressupost d’inversions. Per poder informar a la ciutadania de les fases i els requisits necessaris per presentar les propostes, es realitzaran 6 sessions informatives al llarg del mes de novembre i desembre.

Les dates són les següents:

  • Dijous 23 de novembre: 18:00h, al Centre Cívic Mestral
  • Dimarts 28 de novembre: 10:00 h, al Centre Cívic Migjorn
  • Dimecres 29 de novembre: 19:00 h, a la sala d’actes Antic Hospital Sant. Joan
  • Dijous 30 de novembre: 19:00h, al Centre Cívic Llevant
  • Dissabte 2 de desembre: 11:00h, al Centre Cívic Ponent
  • Dilluns 4 de desembre: 18:30 h, al Centre Cívic Mas Abelló

En aquestes sessions s’explicaran els aspectes relacionats amb la presentació de les propostes per part de la ciutadania, la seva avaluació i la votació final. També s’exposarà el procés de selecció de les 40 propostes finalistes, i quines són les fases necessàries a seguir al llarg del projecte.

Si algun col·lectiu de la ciutat vol demanar una sessió informativa addicional, pot comunicar-ho trucant al 977 010 029 o enviant un correu a info.participacio@reus.cat.

Els Pressupostos Participatius permeten a la ciutadania decidir on es destinarà una part de la partida d’inversió del pressupost municipal. Aquest projecte aposta per un nou model de relació entre l’Ajuntament de Reus i la ciutadania, que vol garantir una major intervenció de la població en la presa de decisions relacionades amb projectes de la ciutat.

Les propostes que pot presentar la ciutadania abasta qualsevol àmbit de competència municipal. La presentació dels projectes es realitzarà a través de la plataforma participa.reus.cat. Per a la ciutadania que no disposi d’accés a internet o sol·licitin suport per participar, s’habilitaran punts de participació en els Centres Cívics de la ciutat, les biblioteques, l’OAC i el Casal de Joves. Hi poden participar tots els ciutadans i ciutadanes de Reus majors de 16 anys, que estiguin empadronats al municipi un cop iniciat el procés. El termini de presentació de les propostes s’inicia el 27 de novembre fins al 17 de desembre. El 18 de març acaba el termini de votació de les propostes, que permetrà conèixer quines són les 9 guanyadores que s’incorporaran al pressupost municipal.