Punt Violeta itinerant durant les Festes de Misericòrdia per prevenir agressions sexistes

Divendres 22 Setembre, 2017
Festa Major
Participació i ciutadania

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència recorda que durant aquestes Festes de Misericòrdia es posarà en marxa un Punt Violeta mòbil itinerant per diferents esdeveniments festius. El Punt Violeta és integrat per dues persones formades en qüestions de gènere que estaran en actiu de 23:00 a 02:00 h, aniran identificades i estaran a disposició del públic per resoldre dubtes o sensibilitzar per evitar agressions sexistes.

La ciutat de Reus disposa del Protocol contra les agressions sexistes a les festes populars, un document que té com a finalitat aconseguir la implicació del conjunt de la ciutadania per garantir una festa en què tothom visqui amb normalitat les celebracions. En aquest sentit, també es pretén adoptar postures fermes i col·lectives en contra de qualsevol agressió sexista.

Es preveu disposar de cartells d'aquesta campanya a les quatre revetlles de la festa major aquest diumenge 24 de setembre. Qualsevol persona que es consideri víctima d'una agressió sexista es pot adreçar als integrants del Punt Violeta i, fora de l'horari de 23:00 a 02:00 h també es pot adreçar als cossos de seguretat, trucar al 112 o al 092.

Durant el “Concert de la Kapital” del pròxim 30 de setembre a la plaça de la Llibertat el Punt Violeta estarà actiu de 20:00 a 24:00 h.

El Protocol és un document fruit del treball conjunt coordinat per la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i en el qual han participat diverses entitats de Reus. El Protocol es troba disponible al web de l'Ajuntament de Reus, on també hi ha els materials editats amb motiu de la campanya.

Fitxers Relacionats: 
Imatges Relacionades: