Oberta la inscripció per participar a La Palma Xef, el concurs de cuina del Casal de Joves per aquest estiu

Dijous 22 Juny, 2017
Participació i ciutadania

El Casal de Joves de Reus, a través del programa d’oci alternatiu per a joves, Altersuer, organitza durant el mes de juliol La Palma Xef, la primera edició d’un concurs de cuina que neix fruit de la demanda dels usuaris que al llarg del curs participen de les activitats del casal municipal. La iniciativa de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència parteix de la col·laboració entre el Casal de Joves i alumnes del PFI de cuina de Mas Carandell.

Els participants optaran a diversos premis, oferts per les empreses col·laboradores del concurs, com àpats en restaurants, xecs regals i lots de productes.

El concurs, adreçat a joves de Reus de 14 a 17 anys, té obert el termini d’inscripcions fins al 30 de juny, mitjançant un formulari online de la pàgina web de Joventut o directament al Casal de Joves.

La primera selecció de participants el 3 de juliol a les 19h a La Palma de Reus. En aquesta selecció, els joves hauran de presentar un plat realitzat a casa seva. Uns professionals del món de la cuina realitzaran la selecció dels joves amb l'entrega d'una cullera de fusta que els hi donarà el pas a la següent fase del concurs.

Del 4 al 6 de juliol es realitzaran tres tallers a diferents espais municipals inclòs el Casal de Joves. El professional encarregat de realitzar els tallers ha d'ensenyar als joves a realitzar un primer plat amb possibilitat d'incorporar variacions posteriorment. El nombre màxim de joves per a cada taller serà de 10.

Durant la realització del taller es demanarà als joves si volen continuar amb el concurs i es demanarà que realitzin a casa seva el mateix plat que han aprés al taller però afegint variacions i tocs personals. Hauran de fer una vídeo recepta amb el procés d'elaboració del plat amb una toma única. Els vídeos els lliuraran al Casal de Joves del 10 al 14 de juliol.

Després de recollir les vídeo receptes, els joves voluntaris faran la selecció dels participants que continuaran el concurs.

El 21 de juliol, els joves pre seleccionats hauran de demostrar la seva capacitat cuinant en directe el plat enviat a la vídeo recepta al menjador social de Caritas, que ha ofert les seves instal·lacions i cuina El jurat del concurs seleccionarà els 5 millors plats realitzats segons diferents vàrems com ara elaboració, innovació i presentació.

La final
La final del concurs La Palma Xef es farà el dia 28 de juliol a les 19h. Els joves seleccionats hauran d'elaborar un plat a partir dels mateixos ingredients per a tots els participants a les intal·lacions de Caritas. Posteriorment es traslladaran a La Palma on es realitzarà l’elecció de guanyador pel jurat (format per professionals del sector) a una final oberta al públic.

Premis i col·laboradors
Per tal de poder realitzar aquest concurs, l’Ajuntament es compta amb la col·laboració de diferents empreses, establiments i professionals del sector que aporten premis per als finalistes i guanyador. Els col·laboradors són Caritas que deixa les seves instal.lacions per a que puguin cuinar els joves, Vermuts Miró, Appel Catering, Casa Ametller, Culinarium, Casa Viva, La duquesa Cup Cake, Visat Reusenc, Restaurant Tres de Nou.

Els participants al concurs optaran a diversos premis, oferts per les empreses col·laboradores:

  • Vermuts Miró: Vermut Miró Fusión
  • Casa Ametller: Tres caixes de productes per als tres finalistes.
  • Culinarium: Xec regal de 50 euros per al guanyador
  • Casa Viva: 15 packs d'estris de cuina per als joves seleccionats en el primer procès de selecció
  • La Duquesa Cup Cake: 1 capsa de productes per al guanyador
  • Visat reusenc: 5 vals de descompte per a restaurants de Reus per als finalistes 
  • Restaurant Tres de nou: un sopar per a dues persones