Homenatge a l’home i la dona més grans de Reus, en el marc de la Festa de la Gent Gran

Dimecres 31 Maig, 2017
Alcaldia
Participació i ciutadania

L’Ajuntament de Reus ha homenatjat aquest dimecres, 31 de maig, l'home i la dona més grans de la ciutat: Salvadó Escuté, que el novembre de l’any passat va fer de 100 anys, i Rita Piqué, que l’agost de 2016 va fer 101 anys. L’homenatge a la dona i l'home més grans de la ciutat és un dels actes més destacats de la Festa de la Gent Gran, organitzada per la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, i que enguany ha estrenat format, amb una programació que s’estén a tota la setmana, i amb activitats que es descentralitzen i s’escampen per diferents espais de la ciutat. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores; i Francesc Tarragona, director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat al Camp de Tarragona.

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Santa Llúcia, s’ha completat amb amb un concert de les corals Cor Alegria i Espai “la Caixa”, i una xerrada, a càrrec de la Dra. Ester Martínez, sobre “Gent gran, gent activa”.

La programació de la festa gira enguany a l’entorn de la gent gran activa com a tema central. Es dóna continuïtat així al fil argumental que s’ha portat a debat dels consells municipals d’Infants i de Joves, i que la regidoria promou als casals municipals per tal de fomenta l’envelliment actiu de la població.

La programació de la Festa de la Gent Gran continua els pròxims dies:

Dijous, 1 de juny

  • Al Pavelló Olímpic Municipal (Carrer de Mallorca, 1): a les 12.00h, tastet de balls; a les 13.30h, ballada de sardanes; a les 14.00h, dinar; i a les 16.00h, ball d’envelat per a tothom amb l’orquestra “Jamaica”

Divendes, 2 de juny

  • A les 11.00h: Visita cultural guiada per a la gent gran a l’Institut Pere Mata i a la Bòvila Sugranyes amb inscripció prèvia trucant al 977 010 029 (Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència)
  • Al Centre Cívic Migjorn, a les 18.00h, representació teatral del Casal Municipal de la Gent Gran Districte V; i a les 20.00h, cloenda.

La Festa de la Gent Gran és un reconeixement anual a les persones grans de la ciutat —en especial als membres de les entitats d’aquest col·lectiu i als usuaris dels casals, els municipals i els de la Generalitat—, alhora que és una oportunitat per donar a conèixer, en un ambient festiu i de lleure, les activitats habituals que es fan al llarg del curs als casals de la gent gran: ball, gimnàstica, cant, etc…

Més de 550 persones s’han inscrit a la programació d’activitats del curs 2016-2017 dels casals municipals de la gent gran. Les activitats que es realitzen aquest curs als casals són les següents: gimnàstica, relaxació, salut de l’esquena, informàtica, català, anglès, taller de memòria, manualitats, balls en línia, ball d’envelat, country, biomúsica, punt de mitja i retalls de roba.

Els casals municipals són els espais de lleure per a la gent gran de la ciutat. La programació dels casals és diversa i va des de xerrades, tallers i formació fins a activitats d’animació, sortides i excursions o jocs. Tenen com a objectiu, més enllà de l’entreteniment, promoure el tenir cura del cos i de la ment. Per això es realitzen diverses activitats en diversos àmbits: gimnàstica de manteniment, formació, balls i danses, tallers, manualitats, etc.

Als casals municipals hi poden accedir les persones majors de 60 anys empadronades a la ciutat, que han d’inscriure’s al casal de referència de la zona on viuen.